Ridurile ce apar pe fata sunt rezultatul miscarii continue a musculaturii delicate de sub piele. Ori de cate ori zambim sau ne incruntam pe fata noastra se formeaza riduri de expresie care devin tot mai adanci pe masura ce emotiile exteriorizate sunt mai intense. Fata noastra se transforma in timp datorita inaintarii in varsta , dar si datorita modului de viata, alimentatiei, fumatului, ingrijirii defectoase a tenului sau razelor solare. Pielea isi pierde in timp finetea si stralucirea datorita faptului ca odata cu inaintarea in varsta pielea isi pierde apa si elasticitatea, astfel ca observi la un moment dat riduri pe frunte, langa ochi sau in jurul buzelor.

Femeia zilelor noastre are la indemana variate proceduri nonchirurgicale pentru netezirea si estomparea ridurilor, oferite de medicina estetica contemporana, produse cosmetice, filleri dermici de umplere cu efecte spectaculoase.

Unul din tratamentele nonchirurgicale foarte eficient in lupta cu ridurile, este tratamentul cu toxina botulinica (Botox sau Dysport).

Tratamentul cu injectii Botox este cea mai rapida si singura solutie de netezire a ridurilor de expresie. O cantitate foarte mica de toxina botulinica (Botox) se injecteaza cu ajutorului unui ac foarte mic, micro-ac, in zone diferite ale fetei, in locuri atent alese.

Cu ajutorului Botox-ului se trateaza in special ridurile orizontale si verticale de incruntare dintre sprancene, ridurile orizontale de pe frunte, ridurile de pe gat si ridurile de expresie de la ochi (asa numita ,,laba gastei,,).

Injectarea se simte ca o intepatura usoara nefiind necesara sedarea sau anestezia locala.

Intreaga procedura dureaza intre 15 si 20 de minute, fiind o procedura foarte avantajoasa deoarece nu este nevoie de nici o perioada de recuperare.

Efectele tratamentului cu Botox incep sa fie vizibile dupa circa 24 ore si dureaza in timp 3 – 6 luni. Dupa cateva repetari ale tratamentului, efectul toxinei botulinice poate sa se prelungeasca pana la 6 – 8 luni.

Pentru obtinerea unui efect constant este nevoie de 2-3 injectari pe an.

About Author