Tratamente estetice cu injectare de grasime proprie

Injectarea cu grasime proprie se numara printre tratamentele estetice nechirurgicale, de nivelare a ridurilor si de estompare de pe fata a semnelor de imbatranire.

Odata cu inaintarea in varsta semnele imbatranirii sunt tot mai vizibile pe tenul nostru. Pielea devine tot mai uscata, isi pierde din elasticitate si fermitate, si astfel apar ridurile. Stratul de grasime de sub piele se subtiaza in timp si dispare.

Astfel ca, printre tehnicile de modelare a fetei, in lupta femeii moderne cu urmele trecerii timpului, tehnica injectarii de grasime proprie este una dintre cele mai sigure.

Siguranta este data de faptul ca tesutul gras injectat este obtinut de la pacient, doar este transferat dintr-o zona unde este abundent intr-alta zona unde este deficitar. Se inlatura in acest fel riscul vreunei reactii alergice, acesta fiind unul dintre avantajele acestei tehnici de modelare faciala.

Un alt avantaj al acestei tehnici este persistenta in timp a efectului injectarii. Dupa prima injectare efectul dureaza cateva luni, insa daca se repeta injectarea efectul poate deveni permanent. Datorita faptului ca peste 50% din grasimea injectata este resorbita de organism dupa prima injectare, se recomanda repetarea procedurii de cateva ori la interval de 6 luni.

Se utilizeaza tesut recoltat din zonele cu tesut adipos mai abundent, de regula abdomen , solduri, fese.

Asemenea injectari indeparteaza ridurile si confera volum pielii fetei.

De multe ori ne privim in oglinda si suntem nemultumite de cearcanele vinetii sau pungile de sub ochi. Zona din jurul ochilor este supusa si ea efectelor inaintarii in varsta, sub forma unor modificari inestetice. Pielea din jurul ochilor devine odata cu trecerea timpului mai subtire, mai transparenta, isi pierde elasticitatea si asa apar cearcanele sau pungile de sub ochi.

Injectarea cu grasime proprie este folosita si la nivelul cearcanelor, pentru umplerea lor, procedura avand rolul de a lumina si improspata fata. Prin aceasta procedura se estompeaza culoarea si adancimea, scapam de umbrele neplacute de sub pleoapa inferioara, recapatam tonusul si naturaletea acestei zone atat de sensibile din jurul ochilor.

Procedura de injectare cu grasime proprie, pentru umplere cearcane sau reconturare fata,se face cu anestezie locala. Tesutul gras folosit la injectare este recoltat cu ajutorul unei seringi sau prin liposuctie din anumite zone ale corpului.

Recuperarea este de scurta durata,in 4-5 zile va puteti relua activitatea curenta.

About Author