In aceasta categorie de tratamente includem:

Marirea si modelarea buzelor

Modelarea pometilor, umplerea ridurilor si a santurilor nazolabiale

Daca privindu-ne in oglinda constatam mici asimetrii, imperfectiuni sau riduri in jurul gurii, exista in medicina estetica moderna interventii nonchirurgicale cu tehnici minim invazive, care folosesc substante de umplere de ultima generatie, cu rezultate impresionante si recuperare rapida.

Una dintre aceste substante, folosita ca filler dermic este acidul hyaluronic, care se injecteaza imediat sub piele, sau in grosimea pielii, realizandu-se astfel buze marite, atragatoare si senzuale, bine definite si conturate armonios.

Ce este acidul hyaluronic ?

Acidul hyaluronic exista in tesuturile umane, este unul dintre derivatii glucidelor, fiind localizat la nivelul pielii si cartilagiilor. In stare naturala el umple spatiile dintre fibrele de colagen, elastina si fibrele musculare. Tesuturile sunt bogate in acest acid hyaluronic in tinerete, dar odata cu trecerea timpului cantitatea de acid hyaluronic incepe sa scada, buzele isi pierd din volum, fermitate si prospetime.

Acidul hyaluronic folosit in medicina estetica este un produs de sinteza industriala,inalt purificat, ce imita perfect acidul hyaluronic natural, si are un aspect de gel transparent.

Este biodegradabil, nu provoaca alergii, fiind foarte bine tolerat de organismul uman.

Dupa injectare atrage apa din zona, si mixandu-se cu aceasta formeaza un gel cu consistenta naturala, care umple ridurile, dand buzelor volum si prospetime naturala.

Injectarea cu acid hyaluronic pentru marirea buzelor se face dupa o usoara anestezie locala, durata procedurii fiind de 30 – 60 min.

Recuperarea este rapida , in maxim 3 zile buzele se dezumfla suficient, astfel incat sa fie posibila intoarcerea la locul de munca.

Neavand reactii adverse nu necesita restrictii alimentare sau de folosire a machiajului sau rujului.

Trebuie avut totusi grija sa se pastreze buzele curate, pentru evitarea aparitiei infectiilor.

In functie de tipul substantei ce se injecteaza efectul interventiei se mentine intre 4 si 12 luni.

Ca marci comerciale de filleri cu acid hyaluronic se folosesc : Juvederm, Perfectha, Restylane, Belotero Volume.

In functie de zona unde trebuie injectat, medicul estetician hotaraste forma de acid hyaluronic ce trebuie folosita, astfel incat sa se obtina cel mai vizibil efect pentru procedura respectiva. Dintre tipurile de acid hyaluronic existente, Restylane si Juvederm sunt considerate cele cu o durata satisfacatoare privitor la necesitatea repetarii tratamentului, si cu cea mai buna toleranta.

In ce zone se injecteaza?

In afara de marirea buzelor, cu ajutorul acidului hyaluronic se poate proceda si la marirea pometilor, precum si la umplerea ridurilor.

Cele mai bune efecte sunt pe ridurile din jurul buzelor, pe ridurile din mijlocul obrazului, la nivelul buzelor atunci cand este nevoie de marire de buze, pe santurile nazolabiale, pe santurile de la comisurile orale in jos ( denumite linii de marionete), precum si la cearcane, atunci cand se cere umplerea santului lacrimilor. Pentru stergerea ridurilor de pe frunte sau de la coltul ochilor (laba de gasca), cel mai indicat este botoxul.

In cazul in care santurile nazolabiale si liniile de marionete sunt adanci se recomanda folosirea dermal filler-ului Radiesse cu hidroxiapatita de calciu.

Hidroxiapatita de calciu este de asemenea un compus care se gaseste in mod natural in unele tesuturi umane, cum ar fi dintii si oasele. Hidroxiapatita de calciu folosita in medicina estetica este tot un produs de sinteza industriala, care imita perfect compusul natural . El este biocompatibil si biodegradabil, iar ceea ce il defineste este persistenta de durata in tesut.

Injectarea cu hidroxiapatita de calciu are efecte cosmetice remarcabile cu o durata de mentinere intre 18 si 24 de luni.

Orice tratament cu filleri dermici ofera efecte ce variaza si depind de mai multi factori : varsta, mostenire genetica, textura tegumentara, stil de viata si chiar factori de mediu.

About Author