Nimic nu se compara cu ouale de prepelita atunci cand vine vorba de sanatate. Ouale de prepelita au o valoare nutritionala de cca patru ori mai mare decat cea a oualor de gaina. Din aceasta cauza medicii le recomanda in tratarea diferitelor boli cat si pentru mentinerea unui trup sanatos si chiar si atunci cand doriti o remodelare corporala rapida.
Fata de oul de gaina acest mic oulet contine de circa 5 ori mai mult fosfor necesar in procesele care au loc la nivelul creierului cat si in prevenirea accidentelor vasculare cerebrale. De asemeni oul de prepelita contine foarte mult fier si vitamina B2 precum si o cantitate importanta de vitamina B1.
Mai mult, ele contin din plin calciu zinc sulf si potasiu.

Puteti inlocui ouale de gaina cu oua de prepelita. E adevarat ca sunt mai micute dar se poate suplimenta numarul astfel incat sa consumati cam 3 oua de prepelita la un ou de gaina. Avantajele consumului acestui aliment natural este faptul ca ele regleaza si imbunatatesc functionarea inimii, intaresc sistemul cardiovascular, scad nivelul de colesterol din sange si regleaza aciditatea gastrica si digestia.

Ele actinoaza in sens pozitiv aspupra creierului si intarzie precesele de imbatranire.