Operatia de corectare a urechilor mari si indepartate de craniu, asa numite urechi ,,clapauge” in termeni populari, se numeste otoplastie. In cazul acestei malformatii usoare, aproape de fiecare data exista si o asimetrie intre urechi, din punct de vedere al marimii si formei, asimetrie in general greu vizibila cu ochiul liber.

Operatia de otoplastie este recomandat sa se faca la varsta de 4-14 ani, dar se poate face si la adultii carora nu li s-a facut corectia in perioada copilariei.

Interventia chirurgicala de otoplastie se face cu anestezie locala asociata cu administrare intravenoasa de analgezice, si are o durata de circa doua ore. Otoplastia se poate face ambulatoriu sau cu o zi de spitalizare, post operator fiind necesara purtarea timp de o luna a unui bandaj compresiv. Reluarea activitatii se poate face dupa doua, trei zile in cazul adultilor, sau o saptamana in cazul copiilor.

Otoplastia se numara si ea printre procedurile estetice prin care corectiile corporale duc la cresterea increderii in propria persoana, ne scapa de frustari si ne ajuta in final sa fim multumiti in propria piele.

  • Save