In categoria estetica genitala intra remodelarea regiunii pubiene, remodelarea labiilor mari si reductia labiilor mici sau labioplastie.

Exista femei cu aspecte inestetice ale labiilor mari, cum ar fi dimensiuni exagerate, asimetrie sau aplatizari.

Operatia de remodelare a labiilor mari consta in indepartarea excesului de tegument in cazul unor dimensiuni prea mari, sau prin introducerea de grasime proprie (recoltata dintr-o alta zona a corpului cu surplus de grasime) in cazul labiilor aplatizate cu aspect flasc.

In cazul labiilor mici un aspect inestetic datorat inaintarii in varsta sau nasterii, isi pune amprenta nu numai asupra confortului estetic si emotional al pacientei ci si asupra vietii sexuale a acesteia.

Operatia de labioplastie se face cu anestezie locala, dureaza in jur de o ora, si ajuta la reducerea in marime, remodelare ca forma, fara a fi afectat in vreun fel aspectul functional al acestora.

Aceste operatii aduc cu sine indepartarea frustarilor generate de nemultumiri in privinta propriului corp, si ca urmare duc la o crestere a increderii in sine, cu efecte pozitive din punt de vedere fizic si psihologic.