drenaj limfatic

drenaj limfatic


Ce inseamna drenajul limfatic ? Cu ce ne ajuta ? Cum dreneaza limfa ? Sedentarismul se vede… ?!?!
In primul rand trebuie sa stiti ca drenajul limfatic combinat cu sedintele de electrostimulare contribuie la micsorarea circumferintei si diminuarea celulitei (terapeutii specializati in remodelare corporala mai numesc drenajul limfatic si « moartea celulitei »).

Ce inseamna drenaj limfatic?
Sistemul limfatic are o mare importanta in buna functionare a organismului nostru. Daca el nu si-ar face constiincios datoria, am cadea mult mai usor prada infectiilor de tot felul. Este putin stiut faptul ca foarte multe vietati au un sistem circulator, insa foarte putine (doar cele mai evoluate), au si un sistem limfatic. Pentru a asigura o buna irigare a tuturor organelor si tesuturilor, inima pompeaza sange sub o presiune destul de crescuta, fapt ce favorizeaza iesirea «apei» din vasele de sânge. Nu este o simpla apa, compozitia lichidului dintre celule (numit lichid interstitial) este complexa, dar aceasta este cu totul alta discutie. Lichidul interstitial nu mai poate intra inapoi in vasele de sange si daca nu si-ar gasi o cale de-a fi drenat, atunci ne-am umfla putin cate putin… Deci drenajul limfatic este «mecanismul» prin care eliminam acumularile interstitiale de lichide si grasimi.
Drenajul se efectueaza prin presiuni usoare care actioneaza asupra lanturilor de ganglioni limfatici. Este indicat pentru reducerea celulitei, depunerilor de grasime si a celulitei, detoxifierea organismului, reducerea edemelor (si la femei insarcinate) si stimularea sistemului imunitar. Drenajul limfatic asadar, este o banala sedinta de masaj pentru cine stie sa o execute) sau o sedinta de 45 min de drenaj limfatic la aparatele de electrostimulare dotate cu program de drenaj.

Sedintele de drenaj limfatic sunt extreme de importante in procesul de slabire.
Drenajul limfatic defectuos si reducerea circulatiei sangelui duce la acumulari de grasime, pierderea elasticitatii tesutului conjunctiv, ducand la aparitia imperfectiunilor si denivelarilor pielii. Unul din rolurile sistemului limfatic este acela de a curata organismul de toxine si deseuri metabolice. In schimb, o circulatie limfatica si sanguina deficitara duce la cresterea acumularii de lichide in stratul superficial al grasimii situate sub tegument si la acumularea de toxine in interiorul celulelor grase.

Din arderea diverselor alimente consumate rezulta si toxine si radicali liberi care se acumuleaza in cantitate mare in adipocite (celule grase), daca circulatia limfatica nu este corespunzatoare, si produc incarcarea cu lichide a acestor celule si umflarea lor. Radicalii liberi, ataca tesutul conjunctiv provacand alterarea si schimbarea structurii tesutului conjunctiv subcutanat, afectand astfel stratul superficial al pielii.

Sedentarismul se vede?
…din pacate da. Sedentarismul se vede! Fara exercitiu fizic sau exercitii executate intr-un salon de remodelare corporala, la electrostimulator muscular, muschii se atrofiaza, caloriile nu se consuma si se depun sub forma de aripioare, sistemul limfatic nu dreneza sufficient si tesutul subcutanat , deja impanat cu cellule grase, retine apa.Asa se explica celulita nesuferita care se formeaza la suprafata pielii coapselor, feselor, soldurilor sau burtii.

Exista solutii pentru cei fara chef de sport?
Sunt solutii pentru toata lumea. Daca esti o fire activa, atunci este suficient o dieta atent controlata, hidratare corecta si sport. Daca nu esti o fire sportiva, atunci este benefic pentru tine sa mergi la saloane de infrumusetare pentru a face electrostimulare. Electrostimularea iti va lucra diverse grupe de muschi, fara ca tu sa misti un pai! Intre sedintele de remodelare corporala este bines a faceti si sedinte de drenaj limfatic. Se recomanda cel putin o sedinta de drenaj/saptamana.

Drenajul limfatic duce la disparitia edemelor. De ce apar edemele?
Cauzele se pot imparti in doua grupe principale: ori exista o productie prea mare de lichid interstitial ce nu prea mai poate fi preluat rapid de sistemul limfatic, ori s-au «infundat conductele» – exista un blocaj pe traseul vaselor limfatice, deci este necesar efectuarea unei sedinte de drenaj limfatic.

Contraindicatii:
Astm brosic, diabet, epilepsie, tromboflebita, hipertrigliceridemie, nivel ridicat de colosterol in familie, sindromul lipazei lipoproteinice, persoane cu stimulator cardiac, alergie la pesticide , ierbicide sau fosfate organice, persoane care au primit tratament pentru hipertrigliceridemie, hernie abdominala, existenta cicatricelor sub pielelea zonei tratate, boli cronice ca: probleme cardiace grave, afectiuni vasculare grave , cancer, tumori, boli de piele, pietre la vezica biliara, chisturi ovariene sau fibroame. steatoza hepatica sau orice afectiune a ficatului, pietre la rinichi, leziuni dermatologice, boli de piele, epilepsie, boli cardiace, purtatoare de pace-maker, afectiuni vasculare grave, tija metalica, interventii chirurgicale recente (5-6 luni), sarcina, menstruatie; Este contraindicata persoanelor care sufera de hemofilie sau care urmeaza un tratament cu anticoagulante.

About Author