Dieta alkalină
Dieta alcalina nu este utilizata doar in dorinta de a elimina surplusul de kilorgrame, ci reprezinta si un tratament pentru multiple afectiuni (dietoterapie cu alimente alcaline), fiind totodata implicata si in preventie.
Legumele alcaline:
Varza, Vinete, Castravete, Ceapa, Dovlecel, Ciuperci, Gulie, Mazare, Morcov, Ridichi, Usturoi, Salata
verde, Urzici, Spanac, Telina
Condimente alcaline:
Marar, patrunjel, flori comestibile, pastrarnac, boabe de mustar, sare de mare, ardei iute, ginger, ghimbir, cimbru, busuioc, dafin, bicarbonat de bucatarie
Fructe alcaline:
Banana, lamaie, cirese, citrice de orice fel, pepene, mar, caise, piersici, avocado, mango, nectarine, struguri, fructe de padure, nuci, migdale, castane, caju si alte fructe oleaginoase, pepene galben si pepene rosu, grau, ovaz, secara, lucerna, orz.
Alte alimente alcaline: Carne de pui; lactate, branzeturi, alge de mare, fructe de mare; spirulina; ceaiuri de plante neindulcite; uleiuri extravirgine; probiotice;
Alimente indicate a fi consumate cat mai putin pentru ca sunt acide:
- Oua, carne de peste, carne de porc, carne de vita, carne de vanat, lapte de soia, nuca de cocos, porumb si malai, grapefruit, cartofi, fructe uscate, alimente dulci, orez, capsuni, rosii, mezeluri, struguri, prune uscate, otetul.