Procedura de corectie a gambelor cu implant este o procedura chirurgicala folosita in cazul gambelor subtiri, pentru corectia lor, in special a partii interne, adica a asa numitelor „paranteze”.

La femei in general, gambele pot avea un aspect inestetic datorita volumului redus al laturii interne, volum care poate fi corectat prin introducerea unui implant siliconic.

Prin umplerea zonelor fara volum ale gambelor cu implant, se corecteaza vizibil aspectul de paranteza , fara a fi afectat in vreun fel mersul.

Implanturile pentru gambe sunt recomandate nu numai in cazul corectarii aspectului de ,,paranteze”, ci si in cazul unei subdezvoltari a muschilor gambieri , datorata unor motivatii congenitale sau ca urmare a unor afectiuni (sechele dupa poliomielita) sau traumatisme.

Sunt pacienti cu o asimetrie vizibila intre muschii gambei, asimetrie rezolvabila printr-un implant pentru gamba mai subtire. Uneori chiar si prin folosirea unui implant, gamba mai subtire nu este pe deplin corectata si aliniata simetriei corporale, caz in care se poate asocia cu o retusare a asimetriei prin transfer de grasime proprie prelevata dintr-o zona cu excedent adipos.

Operatia de corectie a gambelor prin implant se face cu anestezie generala, post-operator in primele 12 ore dupa operatie fiind recomandat ca pacientul sa stea la pat, doar cu deplasare la baie.

Este permis mersul chiar din ziua respectiva, fara exces insa, urmand ca in urmatoarele zile ca se reia treptat. Se recomanda respectarea perioadei de recuperare de 2-3 saptamani si reluarea activitatii intense dupa o luna de la interventie.

Corectia gambelor subtiri cu implante de silicon este o procedura relativ usoara, cu riscuri minime atunci cand este efectuata in scop cosmetic.

Imbunatateste vizibil din punct de vedere estetic piciorul, dand satisfactie si incredere in sine pacientei.

About Author