Aproape 1 din 133 de americani au intoleranță la gluten. Deși starea este ușor de fixat prin medicație și refuzând să mănânce alimente care conțin gluten, este nevoie de 6-8 ani pentru a diagnostica starea. Glutenul este o proteină găsită în cereale, cum ar fi grâul, secara, orzul, etc. îi conferă aluatului elasticitatea și textura fină de mestecat. Are o valoare nutritivă foarte scăzută și poate provoca o problemă dureroasă pentru persoanele care sunt alergice la ea sau nu o pot procesa corect.

Iată 5 semne că nu procesați corect glutenul.
1.) Dureri de stomac
Primul semn al alergiei la gluten este probleme în stomac. Ea trebuie sa faca mai mult decat o bataie suparata, insa intoleranta la gluten face ca este foarte dificil sau chiar imposibil sa digeram mancarea. Glutenul din alimente face foarte greu oamenilor să digere alimente dacă sunt alergici la acestea. Poate provoca balonare, crampe și durere în stomac, diaree și constipație la persoană.
Persoanele cu alergie la gluten au de asemenea tendinta de a obtine migrenelor orbitoare daca mananca orice alimente cu gluten.56% dintre persoanele cu alergie la gluten s-au dovedit a fi suferit de migrene in timpul unui studiu efectuat la Universitatea din Maryland Center for Celiac Research. Se spune că migrenele pot fi tratate cu o dietă fără gluten 100%.
2.) Migrene.

3.) Modificări ale dispoziției
Unul dintre cele mai mari tulburări de alergie la gluten este schimbările de dispoziție. Datorită stomacului deja supărat și a stresului cauzat de respingerea glutenului de către organism, oamenii tind să aibă leagăni de dispoziții proaste care pot afecta nu numai viețile lor, ci și altele. Oamenii au raportat probleme serioase, cum ar fi anxietatea, iritabilitatea severă și, în general, senzația de supărare pentru aproape nici un motiv. De asemenea, provoacă depresie, pierderea speranței, lipsa de interes pentru a face ceva și multe alte probleme mintale care se strecoară doar pentru că sunteți alergic și nu puteți digera alimente constând în gluten.
Piele iritata

4.) Alergia la gluten poate provoca, de asemenea, unele afecțiuni grave și iritante ale pielii, cum ar fi eczemă, acnee, psoriazis și dermatită herpetiformis (DH). Alergia glutenului cauzează în mod esențial erupții cutanate și se fierbe pe stratul superior al pielii datorită inflamației. De asemenea, provoacă arsuri, înroșire și chiar blistere în unele cazuri când alergia este cea mai severă. Dermatita herpetiformis (DH) este descrisă ca o “boală cronică a pielii marcate de grupe de blistere apoase, mâncărime care seamănă cu cosuri sau blistere”. Se întâmplă atunci când sistemul imunitar al organismului depune o substanță cunoscută ca IgA sau Imunoglobina A Stratul superior al pielii, ori de câte ori o persoană cu alergie la gluten ingera gluten cu alimentele lor. Este acțiunea reflexă a corpului și dacă aveți DH, aveți cu siguranță intoleranță la gluten.
Oboseală și oboseală

5.) Extreme Oboseala este un produs secundar de alergie la gluten. Acest lucru se datorează faptului că organismul consumă cea mai mare parte a energiei din alimentele dvs. în timpul procesului de digestie, pentru a digera gluten în alimente sau a le elimina complet din sistem. De asemenea, crește presiunea asupra sistemului digestiv, care cheltuiește majoritatea substanțelor nutritive pentru digerarea sau îndepărtarea glutenului din sistem înainte de a deteriora organismul. Toate aceste energii petrecute în îndepărtarea glutenului, vă fac leneși și lent și contribuie la oboseală și oboseală.