Calciul este un mineral de baza in alimentatia vegana, el fiind foarte benefic pentru organismul uman. Calciul contribuie la rezistenta si la mobilitatea organismului fiind un mineral alcalin de importanta deosebita. El are rol determinant la nivelul muschilor precum si la nivelul creierului.

Lipsa de calciu in organism, poate cauza probleme dentare si afectiuni ale oaselor.

Calciul este important pentru aparatul digestiv, el ajuta la crestere si la vitalitate si previne hemoragiile.

Calciul calmeaza nervii, neutralizeaza aciditatea stomacului si intareste peretii arterelor si venelor. La nivel mental, calciul are efecte benefice pentru functionarea creierului si dezvolta intelectul si puterea de concentrare.

Aceasta reteta de caramele raw cu carob are cantitatea uimitoare de 530 mg de calciu vegetal si ca bonus – este delicioasa si extrem de usor de facut!

Caramele raw cu carob

Ingrediente:

1 cana pudra de carob;

– 1/2 cana de migdale, maruntite si hidratate in prealabil;

– 1/2 de cana de ulei de cocos;

– 1/2 lingurita de vanilie;

– 2 caise uscate, inmuiate in prealabil in apa.

Mod de preparare:

Amesteca ingredientele in blender.

Pune amestecul in strat gros (cca 1.5 cm) intr-o forma de sticla cu dimensiunile 10 cm * 18 cm (sau 4″*7″).

Pune la frigider pana cand uleiul de cocos se incheaga si da consistenta de caramea amestecului.

Taie in 20 de bucati.