Liftingul bratelor sau brahioplastia este o procedura de chirurgie plastica si cosmetica prin care se diminueaza pe cale chirurgicala, excesul tegumentar de la nivelul bratelor.

Cu ajutorul brahioplastiei,se realizeaza un contur mai frumos al bratelor cu piele lasata.

Pielea lasata a bratelor se datoreaza pierderii tonusului si elasticitatii, fie datorita varstei, fie datorita unei scaderi drastice in greutate.

In ambele cazuri, datorita scaderii elasticitatii si tonusului pielii, este nevoie de reducerea surplusului de piele care atarna, bratele isi recapata astfel aspectul intinerit, care ajuta la imbuntatirea aspectului corporal general.

In unele cazuri liftingul bratelor este nevoie sa fie asociat cu lipoaspiratie, realizandu-se astfel o remodelare sculpturala a bratelor.

Brahioplastia este o procedura care se face atunci cand pacienta s-a stabilizat din punct de vedere al greutatii. In cazul persoanelor obeze nu este indicat, nefiind un tratament al obezitatii.

Liftingul bratelor imbunatateste vizibil aspectul corporal, dar nu ajuta la refacerea tonusului si elasticitatii pielii.

Operatia de brahioplastie se face cu anestezie generala, si cu o zi de spitalizare, pentru urmarirea evolutiei pacientei in primele 24 de ore.

Recuperarea se face in circa trei-patru saptamani, perioada in care treptat se reiau miscarile bratelor.