Cea mai spectaculoasa interventie chirurgicala de intinerire este chirurgia pleoapelor, asa numita blefaroplastie.

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala de neegalat pentru obtinerea unui aspect intinerit, o expresie faciala reinviata dupa eliminarea semnelor de imbatranire ale ochiului si conturului sau. Prin aceasta interventie se elimina excesul de piele, si daca este cazul, de grasime si de muschi, de la nivelul pleoapelor

In timpul chirurgiei pleoapelor se poate opera numai pleoapa inferioara, adica blefaroplastie inferioara, sau numai pleoapa superioara, blefaroplastie superioara, in functie de necesitatile cazului. Dar, de cele mai multe ori, pentru obtinerea unor rezultate mai bune, se recomanda interventia simultana la ambii ochi, adica blefaroplastie inferioara plus blefaroplastie superioara.

Blefaroplastia, adica chirurgia pleoapei se face cu anestezie locala, acest lucru fiind recomandat pentru mentinerea starii naturale a ochiului. Operatia de blefaroplastie dureaza una sau doua ore, fiind necesara o zi de spitalizare.

Chirurgia pleoapelor este recomandata atunci cand pleoapele sunt foarte ofilite si ridate, cu cearcane intunecate, pungi sub ochi, riduri foarte pronuntate la coada ochiului.

In cazul blefaroplastiei superioare chirurgul indeparteaza pe cale chirurgicala o bucata din pielea cazuta a pleoapei superioare care da fetei un aspect obosit si trist.

In cazul blefaroplastiei superioare, procedura este diferita, este nevoie uneori de eliminarea pungilor de sub ochi, a grasimii,a cearcanelor intunecate, fiind o procedura mai complexa si delicata.